Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт. Това написа във Фейсбук Драгомир Заков, който е кандидат за министър на външните работи в кабинета на проф. Николай Габровски.

Габровски номинира за външен министър човек от кабинета „Петков“?

„Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си“, продължава Заков.

Кой е Драгомир Заков

„Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук?“, допълва още той в поста си.

По думи на Заков държавата е инвестирала в него повече от 20 години - заплати, осигуровки,обучения и др., а сега България има нужда тази инвестиция да се “изплати” в критичен момент.

Кой какъв е в папката на проф. Габровски?

„Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри - те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна“, написа още Драгомир Заков в социалната мрежа.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм