Това е едно представление, предизвикало сериозен скандал преди около 14 години, чиято нова интерпретация има премиера днес.

Спектакълът „Лазар и Иисус“ по едноименния разказ на Емилиян Станев с режисьор Иван Добчев е трябвало да се играе на сцената на Драматичния театър в града под тепетата, но пловдивският владика реагира много остро и спира проекта.

Малко след това пиесата се появява в театър „Сфумато“ и печели наградата „Аскеер“ за най-добро представление през 2008-а. Всъщност спектакълът разглежда по-дръзко „чудото във Витания”. 4 дни след смъртта си Лазар e бил възкресен от Иисус Христос. Смята се, че това е чудо, извършено пред очите на народа, станало причина мнозина да повярват в Христа.

Днес в Пазарджик третокурсниците от НАТФИЗ - част от класа на проф. Иван Добчев, ще представят спектакъла „Лазар и Иисус“. А Божидар Русев разговаря с режисьора на постановката, както и с Кристиян Стоичков, който играе в главната роля на Лазар.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм