„Хамас” предприе касапницата в Израел, защото им бяха дадени гаранции, че ще бъдат подкрепени от “Хизбула”. Това коментира Петър Боев, зам.-главен редактор на „Дневник”, в предаването на Дарик „Дребният шрифт”. По думите му това, което всички се опитват да предотвратят, е вдигането на Иран и изобщо да се избегне намесата на други държави, така че конфликтът да бъде оставен между Израел и „Хамас”. 

Карабоев изтъкна, че за съжаление ислямската терористична групировка, чрез клане, се е превърнала в основния водач на палестинската кауза.

Според него споразуменията за стопляне на отношенията между Израел със Саудитска Арабия, Мароко, Бахрейн и Египет ще изчезнат от публичната сфера, но цялата инфраструктура на контакти ще бъде употребена за деескалация на напрежението. 

Петър Карабоев коментира и възможните международни аспекти на ситуацията в Газа и страните, пряко или косвено засегнати от конфликта.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм