Васил Божков регистрира листите на движение „Център“ след решението на Софийския градски съд да го освободи под парична гаранция от 130 000 лв.

След регистрацията в ЦИК Божов обяви, че ще е първи и в два района – Пазарджик и емблематичния 25 МИР София, където един един срещу друг се изправят Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов, Христо Петров - Хазарта и Слави Трифонов.

"Нито могат да ни купят, нито да ни уплашат"

"В кампанията ще заложим на позитивност", коментира обвиняемият бизнесмен и допълни - "Нито могат да ни купят, нито да ни уплашат".

Това е вторият опит на Божков да влезне в парламента. През 2020 г. от Дубай той сложи началото на първия си политически проект - "Българско лято". ЦИК обаче отказа да регистрира партията за изборите, тъй като към заявлението за участие не е приложено удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс. Божков обжалва пред ВАС, но от там потвърдиха решението на ЦИК.

Председателят на „Център“ д-р Дарин Дросев повежда листата в 24 МИР София и 31 МИР Ямбол. Водач на листите в 01 МИР Благоевград и 15 МИР Плевен е Павел Стоименов, който според информацията, разпространена до медиите от „Център“, е крупен зърнопроизводител и най-големият зеленчукопроизводител в България.

В листите в София и Пазарджик е специалистът по киберсигурност и член на управителния съвет на „Център“ Петър Стефанов. В надпреварата в Шумен и Пловдив включват и експерти в здравеопазването и правото д-р. Ростислава Димитрова и адв. Атанас Бояджиев.