Журналистът от Българското национално радио Петър Волгин е втори в листата на „Възраждане“ за евроизборите.

Партията представи кандидатите си за европейски депутати, с която ще се яви на вота за Европейски парламент. Водач на листата е Станислав Стоянов, а втори – Петър Волгин.

„Винаги съм смятал, че когато човек се занимава с журналистика без значение къде, освен да информира неговата основа задача е разширяването на свободата, обясни Волгин.

„Винаги съм гледал на дългогодишните си занимания с журналистика като начин хората да бъдат по-свободни. Вече не смятам, че това е достатъчно, защото живеем в период на все по-засилваща се цензура. От известно време се опитвам да се боря с това, но средствата на журналистиката вече не са достатъчни“, продължи той. 

"Ако не предприемем действия със средствата на политиката, тази борба е обречена“, каза още журналистът.

Радиоводещият получи първата си номинация от структурата на „Възраждане“ във Варна в началото на април.

Преди дни от БНР съобщиха, че той е в неплатен отпуск и няма да е водещ на предаванията „12 плюс 3“ и „Политически некоректно“ по програма „Хоризонт“.

Името на Волгин беше замесено в шумен медиен скандал, след като в края на м.г. взе интервю с руския посланик Елеонора Митрофанова.

Заради критики тогава програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто, а по-късно програмният директор Даниела Късовска беше уволнена. Тя определи това като наказателна акция.