Бизнесменът Велико Желев излиза от ареста срещу парична гаранция от 20 хил. лева. Това съобщиха от прокуратурата и посочиха, че няма данни за опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Държавното обвинение е наложило на Желев забрана да напуска страната.

Адвокатът на Велико Желев: Обвинението му касае семпла битова история

Строителният предприемач Велико Желев бе задържан за 24 часа по разследване за нанасяне на телесна повреда и изнудване, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Желев е обвинен, че заедно с още двама души е пребил свой бивш служител и го принудил да подпише документи с невярно съдържание за поемане на задължения.

По първоначална информация документите са свързани с липсващите около 30% от асфалта на Северната скоростна тангента. От прокуратурата за момента отричат наличието на такава връзка.

Кой е задържаният бос Велико Желев?

Причина за задържането му е разследване на МВР, свързано с нанасяне на телесна повреда на бивш служител, обясни Борислав Георгиев от Софийската районна прокуратура.

Велико Желев е собственик на редица строителни фирми, най-голямата от които е "Хидрострой".

Велико Желев е разследван за нанасяне на телесна повреда и изнудване

По времето на правителството на НДСВ и ДПС за кратко беше шеф на пътната агенция. Възходът на строителната му империя започна по времето на управлението на правителството на Сергей Станишев, но в топ три влезе по времето на ГЕРБ, след като през 2016 г. придоби свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98", която преименува на ВДХ.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм