Наглостта на евроатлантизма, модерната форма на фашизъм, се проявява ден след ден – дори и в парламента. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „Възраждане” депутатът Деян Николов. „Нека всички изпълнени със злоба модерни фашисти в този парламент знаят, че ние няма да спрем да изричаме истината на висок глас”, каза още Николов.

МВР проверява привърженици на "Възраждане", които саботираха филм и нахлуха в бар в София

По думите му евроатлантизмът е модерният фашизъм. Той се обърна към депутатите като заяви, че са припознали фашизма като идеология. „На обществото се предлага фашизъм, опакован в лъскава опаковка, наречена демокрация”, допълни Николов.

Разследват общинар за вандализъм, рисувал логото на „Възраждане” върху културен паметник

 По думите му демократите, модерните фашисти и Американското посолство е добре да знаят, че „Възраждане” е готова за следващия опит за забрана на партията. „Знаем, че сте готови да вкарате държавата в гражданска война, знаем, че сте готови да изгорите територията, усещайки, че губите контрол, но ние сме тук, за да кажем, че няма да позволим България да стане втора Украйна”, се казва още в декларацията, изчетена от Николов. По думите му „Възраждане" ще вземе властта по мирен път.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм