От „Възраждане“ са готови да управляват държавата. Такава заявка направи лидерът на партията Костадин Костадинов по време на консултациите с държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство. 

Консултациите при президента продължават

Костадинов подчерта, че никога не са заявявали, че ще бъдат опозиция. Според него на първо място трябва да се говори за бюджета, а що се отнася до останалите законопроекти, които предлагат от ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“, има само заявления и нищо разписано. 

Костадин Костадинов. БГНЕС

Костадинов подчерта, че е важно да не се подменя волята на българския избирател и че трябва да има политическа стабилност, но не на всяка цена.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещнаха с президента (обзор)

От своя страна държавният глава подчерта, че този парламент има да наваксва много несвършена работа от предходните парламенти. По думите му това Народно събрание трябва най-малкото да приеме бюджет, за да се гарантира финансовата сигурност на страната.

Радев към ГЕРБ: Имате водеща роля за решаване на неотложни въпроси

БГНЕС

В началото на срещата държавният глава поздрави партията за високия изборен резултат.

Консултациите при президента Румен Радев за съставянето на редовно правителство продължават. На „Дондуков“ 2 той ще приеме представители и на ДПС, БСП и „Има такъв народ“.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм