"Столичният кмет няма право да мълчи, а трябва да взема позиции по всички въпроси, защото решенията на национално ниво винаги имат проекции на местното ниво. За да бъде един град добър за живеене, трябва да има удобно училище, детска градина и здравно заведение, в което да можеш да отидеш безпроблемно и да не трябва да чакаш пет часа, за да ти превържат рана, която кърви, например. Трябва да има удобен градски транспорт и не на последно място трябва да има и възможности за културен и социален живот". Това каза кандидат-кметът на БСП в София Ваня Григорова в предаването „Стълбището” на Дарик радио.

"В София всичко е съсредоточено в центъра, дори в големите квартали няма театри и кина. Това ограничава значително гражданите на София. А когато си зависим от градския транспорт, няма как да отидеш в центъра на театър или кино до 23 ч. и след това да се прибереш вкъщи". По думите й, в столицата в момента липсва приобщаващият модел и всичко е съсредоточено в центъра, а периферните квартали остават изключени, дори по дух.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм