Еврото е скалата в Европейския съюз, то носи стабилност и сближаване на държавите членки, коментира зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис по време на конференцията „България по пътя към еврото”.  

Донев: Присъединяването ни към еврозоната ще направи България по-подготвена за кризите

По думите му е много важно страната ни да не губи мотивация и да не се разколебава. Зам.-председателят на Европейската комисия изтъкна, че от създаването си еврото се е превърнало в нещо повече от средство за обмен между държавите в банковия съюз, то е символ на единството и солидарността на Европа, в момент, когато тези ценности са заплашени и подложени на изпитание.

Домбровскис коментира и войната на Русия в Украйна, като заяви, че украинците се борят не само за своята страна, но и за цяла Европа. „Украйна ще спечели тази война, Европа ще победи. Целият демократичен свят ще надделее”, каза още той. По думите му резултатът от конфликта ще има глобално въздействие, а Евроепсйкият съюз се ангажира да подкрепя Украйна колкото е необходимо.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм