Юсейн Болт, най-великият атлет на всички времена, способен да пробяга най-бързо 100 м (9,58) от всеки друг, изживява най-напрегнатите дни от живота си с несигурността да знае какво се случва с парите му, пише dsport.bg.

Болт е легендарен спортист и машина за генериране на приходи, за да стане най-богатият спортист в историята. По време на активните му години се изчисляват годишни приходи от над 30 милиона евро за него от търговски договори и награди.

След фалита на криптогигант, преименуват дома на Маями Хийт

След като се оттегли от пистите, доходите му продължават да растат благодарение на многобройни предприемачески начинания, които работят много добре за него. Според списание Forbes състоянието му надхвърля 100 милиона евро.

Както беше описано подробно от агента му Нюджънт Уокър, Юсейн Болт депозира част от състоянието си в ямайския инвестиционен фонд Stocks and Securities Limited (SSL) , основан през 1973 г. с цел извършване на операции на фондовия пазар, които биха му донесли капиталови печалби. Болт работеше с тази компания от 10 години, докато преди дни не откри, че нещо не е наред. Както беше съобщено от Уокър, " бяха открити нередовни движениявъв вашия акаунт” и случаят е даден в ръцете на полицията за изясняване на случващото се.

Ощипаха няколко милиона от сметката на Юсейн Болт

Болт има многобройни операции в очакване на уреждане чрез SSL и с оглед на тази нова ситуация е поставен нащрек за възстановяване на парите си. Загрижеността нараства, тъй като все повече клиенти на SSL съобщават за неплащания и нередности в своите сметки. Засега цифрите вече възлизат на повече от 20 клиента, „измамени“ от нещо, което може да бъде сложна рамка за измама на милионерските сметки на най-ексклузивните инвеститори.

Няколко източника публикуват, че сумата, с която Юсейн Болт е измамен, възлиза на повече от 30 милиона долара, но неговият агент не пожела да даде повече подробности, докато продължава разследването.

Империята за милиони на Юсеин Болт

През август 2022 г. Болт регистрира в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати своя емблематичен празничен образ с разперени по диагонал ръце и сочещи към небето. Болт вече регистрира това лого от 12 години, но разшири правата за търговската му употреба. Целта е този силует да бъде символ на неговата марка с Puma , както направи Майкъл Джордан по негово време, с неговия емблематичен скок „Air Jordan“ с Nike. Освен споразумението му със спортната фирма, ежедневната суматоха на Болт е интензивна. Вече не му се налага да ходи на пистата, за да тренира, но и няма почивка. В новия си живот на предприемач той трябва да отговаря за многобройните си бизнеси. Една от големите му страсти винаги е била музиката и откакто се пенсионира, той започна да се занимава с музикално производство с голям успех в страната си. Освен задълженията си към света на музиката, Болт трябва да се грижи и за молбите на най-верните си спонсори, които освен Puma включват Hublot (притежава собствена линия часовници), Visa, PayPal и Gatorade.

17-годишен американец подобри световен рекорд на Юсейн Болт (ВИДЕО)

Болт също е много активен като предприемач и притежава няколко бизнеса, като например верига ресторанти за ямайска храна под името „Tracks and Records“, което работи много добре за него, но поради пандемията той трябваше да спре плановете си за глобално разширение.. Той също има компания за продукти за бръснене, наречена „ Champion Shave “, която работи много добре за него в Латинска Америка и е имала сътрудничество с други спортисти като Роналдиньо . Сред неговите бизнеси, които не трябва да са в конфликт със спонсорите му, има място и на пазара на спортни отбори. 

Юсейн Болт стана баща на близнаци

Друг от бизнесите, които работят много добре за него, е неговата компания за електрически скутери „Bolt Mobility“, базирана в Маями, чиято оценка надхвърля 100 милиона долара . Няколко инвеститори са проявили интерес да се присъединят към Bolt Mobility, включително индийският актьор и бизнесмен Рам Чаран, който е инвестирал 40 милиона долара за разрастване на бизнеса. Тази компания вече управлява повече от 5000 скутера във Флорида и започва своята глобална експанзия в места като Париж. Болт наскоро навлезе и в бизнеса с електронни спортове и NFT.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм