Украинската стартъп компания „Respeecher“ ще използва изкуствен интелект, за да „подмлади“ гласа на актьора Джейлм Ърл Джоунс, който озвуча в продължение на почти половин век героя Дарт Вейдър в „Междузвездни войни“, пише Vanity Fair.

Star Wars куиз ще се проведе в Бургас

Идеята е гласът на 91-годишния актьор, който се отказва от озвучаването, да се превърне в наследство на кино поредицата, като чрез чрез ИИ се вдъхне нов живот на стари гласови записи.

„Лукасфилм“ откриват услугите им за сериала „Книгата на Боба Фет“, когато трябва да пресъздададат гласът на младия Люк Скайуокър. Двете компании после си партнират и за „Оби-Уан Кеноби“, който имаше премиера по-рано тази година.

Снимките на новия филм от „Междузвездни войни“ бяха отложени

Артистът, който трябвало да изпрати новите записи за „Оби-Уан“ е 29-годишният Богдан Беляев, който завършва проекта по време на започналата в Украйна война от 24 февруари.

Джоунс е останал впечатлен от новите записи, след като младият мъж ги изпраща на „Skywalker Sound“ в Северна Калифорния.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм