В училищата в София област, където в няколко населени места имаше наводнения, не е имало проблем учениците да положат изпитите си днес от Националното външно оценяване, съобщиха от МОН.

Вариант 2 се падна на седмокласниците на изпита по математика

По информация на Регионалното управление на образованието София-област училищата не са засегнати от проливните дъждове и националното външно оценяване е протекло нормално.

Експерти от РУО-Монтана са оказали подкрепа на две деца от село Черно поле, които учат в Брусарци, да положат изпита. Заради разрушен от проливните дъждове мост придвижването им е било почти невъзможно.

Ще се проведе изпит по математика на VII и X клас

Представители на регионалното управление на образованието в Монтана заедно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци, и директорът на училището в Брусарци, са били в непрекъснат контакт със семействата в търсене на решение.

Учениците са успели да се явят навреме в училището. В област Русе ден преди изпита директорът на ОУ „Отец Паисий“ в Мартен е информирал началника на РУО, че е прекъснато електрозахранването на сградата. Своевременно е подаден сигнал и аварията е била своевременно отстранена.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм