И днес част от седмокласниците и от десетокласниците са на изпит, но този път – по желание. Над 5 600 ученици са подали заявления за участие в националното външно оценяване по чужд език, съобщиха в края на февруари от МОН.

Ето какво се падна на седмокласниците на изпита по БЕЛ

Седмокласниците, избрали да положат тест по чужд език, са близо 2 140. Почти 99% от подадените заявления са за английски език и ще бъдат решавани задачи за ниво А2. На изпит по чужд език в края на Х клас са пожелали да се явят над 3 500 ученици, като отново английският език е най-често избиран.

Резултатите от матурите: провал или закономерност

При условие че получат 60% и повече от максималния брой точки на изпита, постигнатото от учениците езиково ниво - А1, А2, В1.1 или В1., се записва в удостоверението им за завършен първи гимназиален етап, уточниха от МОН. Другият задължителен изпит от Националното външно оценяване за 7 и 10 клас е по математика и ще е в петък, на 16 юни. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм