"Има един ден в годината, в който България е такава, каквато всички ние искаме да я видим - единна, усмихната, одухотворена, уверена в себе си. Има един празник, за който не спорим", каза президентът Румен Радев в Националния исторически музей. Държавният глава и съпругата му Десислава Радева бяха домакини на традиционния прием по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Бенатова: За едни и същи 50 милиарда се борят. И ротационно ще ги делят

Редица родни познати лица бяха поканени на приема, но една снимка разбуни духовете в социалните мрежи. Евгени Минчев и главният прокурор Иван Гешев очевидно се наслаждаваха на компанията си. 

Снимка: БГНЕС

Гешев: Не съм давал никакви указания на разследващи

"Имаме чудесен президент. Имаме чудесни учители.

Да, Румен Радев е чудесен президент а съпругата му е красива и начетена дама. Снощи, на приема по повод 24 май, отново се уверих в компетентността на нашият президент, който произнесе вълнуваща реч, която не беше написана на листче или наизустена. Имаме изключителна вицепрезидент в лицето на Илияна Йотова- сдържана и красива. Премиерът ни- Гълъб Донев е уважителен и дискретен. Иван Гешев е симпатяга, носи ведра душа и умение да общува.

Благодаря на всички тези хора, които представят държавата ни прекрасно, независимо от това какво масата мисли за тях или какво и внушават да мисли.

А за себе си... Какво да кажа, освен, че снощи с мен си направиха снимки повече от 475 души. Нататък спрях да ги броя.

Обичам спретнатите, добре възпитани учители на България, които с мили лица идваха при мен за да поискат снимка. Аз им целувам ръка. Аз им подавам ръка, за всичко, с което мога да бъда полезен", написа Евгени Минчев.

Графит на Гешев страна атракция в София

Нетипичното фото предизвика множество реакции в мрежата. Ето част от тях: 

Второ предложение за освобождаването на Гешев е внесено във ВСС

"Колкото единият е прокурор, толкова другият е лъв", пише Драгослава Балова.

"Все съм си въобразявал, че на президентския прием по случай 24 май се канят хора учени, творящи, мислещи - с една дума интелектуалци. Какво търси там някой си Лорд Минчев "Ватмана" и някакъв недоучен юрист Иван Гешев "Каскета"?", отговори Валери Стоянов.

Гешев: Зад атентата срещу мен могат да стоят интересите на руската държава

"Тези двамата да се бяха търсили, нямаше да се намерят!", отбеляза Веси Овчарова.

"Тук, струва ми се, ротацията не е възможна", пошегува се друг потребител.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм