“Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация”. Това пише в пореден свой Фейсбук статус лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

“Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи”, допълва той.

Трифонов: Аз съм платил глоба за това, че не съм подал декларация

И продължава: “Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички”.

Трифонов: Отцепници от ИТН в листите на ПП - това е “почтеността” в политиката

Трифонов добавя, че си е платил глобите за извършеното нарушение и предстои да си подаде имуществената декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок.

Припомняме, че в средата на август лидерът на ИТН се опита да аргументира факта, че не е подавал декларация в две поредни години. Тогава той информира, отново със статус във Фейсбук, че не е нарушил закона: “според данните в Търговския регистър Трифонов има бизнес интереси и извън телевизията. В управляваната от него продуцентска компания "Седем осми" до 2019 г. с непарична вноска от над 11 млн. лв. Участва офшорната компания "Флумър ентъртеймънт". Последният публикуван финансов отчет на дружеството е от 2018 г., когато е отчетена загуба от близо 600 хиляди лева”.

Слави Трифонов отново не подаде декларация за имуществото си

Въпреки че не е бил депутат, той е длъжен да подаде декларация като лидер на партия, която получава държавна субсидия. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм