„ГЕРБ, ДПС  и “Продължаваме промяната” се разбраха за дерогацията. Естествено, че ще се разберат. Те са се събрали да печелят, а не да управляват. Тоест, да печелят, като управляват.“ Това се посочва в публикация на страницата във "Фейсбук" на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„ГЕРБ и ДПС днес се разбраха с Асен Василев, а не с Денков, което ясно показва кой е истинският министър-председател в това правителство“, коментира Трифонов. Според него изводът е толкова ясен. „Просто бизнес, и то с Асен Василев. А и той обещал, че няма да прави никакви коалиции с БСП, "Възраждане" и ИТН“, добави Трифонов.

„Не е имало нужда да ни споменава, ние по принцип не го щем. И него, и неговите подчинени. Веднъж ги свалихме и ще направим всичко възможно пак да ги свалим. Нищо лично, просто справедливост“, посочи лидерът на ИТН.

Дерогацията ще бъде отменена в две стъпки – първата е от 1 януари спиране на квотите за износ, втората – от 1 март окончателна отмяна на дерогацията, обяви по-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след разговори на ГЕРБ-СДС и ДПС с министъра на финансите Асен Василев.

Ще има списък на приоритетни национални инвестиционни обекти, в който влизат автомагистралите "Струма" и "Хемус". Договорен е и приоритетен списък с инвестиции за общините, който да е неразделна част от бюджета.

Получихме гаранции от "Продължаваме промяната-Демократична България“ в лицето на Асен Василев, че занапред няма да има случаи, в които тяхната група ще гласува в различно мнозинство с "Възраждане“, БСП и "Има такъв народ",  съобщи Атанасова. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм