Най-малко трима души са били убити при руски атаки с дронове и ракети в Източна Украйна. До момента са извадени две тела от развалините на жилищна сграда в град Краматорск, която е била ударена от ракета през нощта, съобщи в "Teлеграм" Вадим Филашкин, военен губернатор на Донецка област.

Спасителната операция продължава и се предполага, че под отломките има още жертви, каза той. Олег Синегубов, началник на военната администрация в съседната Харковска област, съобщи за един загинал и петима ранени, след като е била поразена двуетажна жилищна сграда в прифронтовия град Купянск.

По данни на украинските военновъздушни сили Русия е атакувала през нощта Украйна с шест зенитни ракети С-300, които са били преоборудвани за нанасяне на удари по наземни цели, три крилати ракети и ракета "въздух-земя". Руските военни са изстреляли и 14 бойни дрона "Шахед", 12 от които са били унищожени, преди да достигнат целта си.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм