Доналд Тръмп се предаде в четвъртък в затвора на окръг Фултън по повече от дузина обвинения, свързани с усилията му да промени резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г. Това е четвъртият път тази година, в който бившият президент е изправен пред наказателни обвинения, съобщават от CNN.

Тръмп прекара малко повече от 20 минути в затвора на окръг Фултън, където беше обработен и освободен под гаранция. Данните от затвора сочат, че той е висок 180 см и тежи 97.5 кг, има сини очи и руса или ягодова коса. Резервационният му номер е P01135809.

Снимка на Тръмп беше публикувана скоро след като той напусна затвора.

Тръмп трябваше да плати гаранция в размер на 200 000 долара (160 000 паунда), за да бъде освободен от затвора в Атланта, докато чака процеса.

След това той определи делото като "пародия на правосъдие".

Това беше четвъртият му арест в рамките на пет месеца по наказателно дело, но това беше първата му снимка в полицията.

По-късно г-н Тръмп публикува в X, известен преди като Twitter, за първи път от януари 2021 г. насам. Той сподели адреса на уебсайта си и снимката на мъжа с надпис с всички главни букви: "Намеса в изборите. Никога не се предавайте!". Това стобщават от Би Би Си.

Той се присъединява към редиците на американските публични личности, които са имали снимки от ареста, включително Елвис, Франк Синатра, Ал Капоне и д-р Мартин Лутър Кинг младши.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм