Президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в публикация в социалните мрежи, че е бил информиран от специалния съветник Джак Смит, че е "мишена" по наказателното разследване за усилията за отмяна на президентските избори през 2020 г., съобщават от NOVA.

Тръмп е получил над 7 млн. долара дарения, откакто му бяха повдигнати обвинения

"Ненормалният Джак Смит, прокурор от Министерството на правосъдието на Джо Байдън, ми изпрати писмо (отново в неделя вечер), в което се посочва, че съм "МИШЕНА" на разследване за случката на 6 януари 2021 г. Смит ми дава много кратък срок - 4 дни, за да се явя пред съдебните заседатели, което почти винаги означава арест и обвинителен акт", написа Тръмп в социалната си мрежа "The Truth".

Тръмп: Свидетели сме на най-злата и отвратителна злоупотреба с власт в историята на САЩ

Разпоредбите на Министерството на правосъдието в САЩ позволяват на прокурорите да уведомяват лица, че са станали обект на разследване. Често уведомлението е силен знак, че може да последва обвинение, но е възможно получателят и да не бъде обвинен. След тази процедура обвиненият има възможност да представи доказателства или да свидетелства пред съдебните заседатели.

Тръмп е изправен пред федерални обвинения по дело за класифицирани документи

Говорителят на специалния съветник Джак Смит, чиято служба води разследването, отказа коментар. Целевото писмо от федералните прокурори обаче ясно показва, че те са фокусирани върху действията на Тръмп в разследването за отмяна на изборите през 2020 г., а не само на тези около него, които са се опитали да предотвратят загубата му на изборите.

Джак Смит разследва усилията за отмяна на изборите, предшестващи щурма на "Капитолия" на 6 януари 2021 г. Предстои обсъждане на съдебните заседатели в сградата на Федералния съд във Вашингтон.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм