Румънски автобус катастрофира тази нощ на пътя Велико Търново – Русе. Катастрофата станала в малките часове на денонощието взе четири жертви, предаде  БГНЕС.

Катастрофата става около 2 часа през нощта в участъка между селата Куцина и Поликраище. Трима души, румънски граждани, загиват на място. Ранени са осем души и откарани във Великотърновската болница. В автобуса пътуват общо 27 души, сред тях и двама шофьори. Шестима са турските граждани. В болница в тежко състояние издъхва и четвъртата жертва – турски гражданин. Тримата румънци са загинали на място.

Румъния изпрати хеликоптери за пострадалите от катастрофата край Велико Търново

Автобусът се блъска в спрял извън пътното платно лек автомобил с холандска регистрация, собственост на българин. В този момент в лекия автомобил не е имало хора, стана ясно от думите на разследващите.

На място пристигна екип от следователи от Националната следствена служба, които поемат случая. От Агенцията по безопасност на движението по пътищата също пристигат на място и констатират, след първоначалния оглед, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Двамата шофьори на автобуса са задържани за срок от 24 часа, съобщи наблюдаващият прокурор.

Междувременно Румъния изпрати медицински хеликоптер. Очаква се на летището в Горна Оряховица да пристигнат още хеликоптери и да се прецени дали състоянието на пострадалите румънски граждани позволява да бъдат транспортирани в Букурещ.

Движението в участъка към 15 часа е освободено за движение. На място продължава оглед и се установяват причините за тежкия инцидент. Работи се по всички версии. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм