Румъния изпрати хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново - Русе, предаде БГНЕС.

По обяд на летище Горна Оряховица кацна първият хеликоптер с румънски медицински екипи, които ще прегледат настанените в болницата.

Очаква се да пристигнат още четири медицински хеликоптера, тепърва ще се прецени и дали да бъдат транспортирани в Букурещ пострадалите при инцидента.

Тежка катастрофа между автобус и лека кола край Велико Търново, има загинали

Припомняме, че катастрофата, при която автобусът с румънска регистрация се удари в спрения на аварийна площадка лек автомобил и след това в дърво, стана в участъка между селата Куцина и Поликраище.

Трима от пътувалите в автобуса загинаха, а четвърти издъхна по-късно в болницата. Осем души бяха ранени и откарани във Великотърновската болница. Тримата пътници от село Драганово в лекия автомобил останаха невредими.

От Агенцията по безопасност на движението по пътищата съобшиха, че инспектират мястото на инцидента, а според първоначалния оглед има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм