Тази неделя в ”Посока Култура” от 10 до 12 часа, с водещ Мирослав Боршош, ще се разкрият тайните на жените извън времето и пространството, и ще се надникне в историята на старите сгради и улици.

Три представителки на различни изкуства (музика, танц, поезия) се обединяват, за да представят творчеството на едни от най-големите личности на романтизма в неделя вечер, в центъра на София.  С две от тях - примабалерината Веса Тонова и пианистката Надежда Цанова (третата е актрисата Йоана Буковска) - говорим за жените извън времето и пространството, на които е и посветен и предстоящия спектакъл "Curiossas". 

Пряко от 41-вото издание на фестивала "Златна Роза" във Варна - разговор с режисьорката Зорница София, която е и член на тазгодишното жури.

Какви тайни крият старите сгради и улици, разказват Здравко Петров и неговите "Исторически маршрути".

Ще разберем и защо и как историята за любовта между румънците Лиз и Даниел Барнути се превръща в сюжет на документалния филм "Моят мюсюлмански съпруг".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм