От днес столичните таксиметрови шофьори започват безсрочен протест. Повод за недоволството са премахнатите стоянки в центъра на София. Това обяви Красимир Цветков, председател на Националният таксиметров синдикат, цитиран от БТА.

"Няма да правим шествие, за да не пречим на софиянци, защото трафикът в София и без това е тежък", посочи той.

Цветков обясни, че протестът ще се изразява с присъствие на таксиметрови шофьори и техните автомобили на всичките 131 стоянки на територията на София, определени с общинска заповед.

Представители на синдиката са започнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на премахнатите стоянки, посочи още Цветков и допълни, че в зоните "Център" и "Широк център" стоянките трябва да са общо 68, а 21 от тях са премахнати. Той заяви още, че настояванията на бранша включват всяка стоянка да има и инвалидно място.

"Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше абсолютно никакъв диалог. Беше ни отказана среща", заяви пред БНР Цветков

Плащаме данъци и искаме адекватна инфраструктура, както и адекватно репатриране на неправилно паркирани автомобили върху таксиметровите стоянки, посочи още Красимир Цветков.

На 14 май таксиметрови шофьори излязоха на автошествие в центъра на София, настоявайки за възстановяване на всички закрити стоянки в София.