Представителите на големите компании и чуждите инвеститори от най-мащабната  индустриална зона в България не са притеснени от хроничната политическа криза у нас. Въпреки съществуващата непредвидимост в развитието на страната ни, бизнесът по-скоро остава позитивен в очакванията си за 2024 година. Това коментира в интервю за Дарик радио инж. Пламен Панчев - създател и директор на Тракия икономическа зона /ТИЗ/, в която вече повече от 200 компании са вложили над 3 милиарда евро инвестиции. „Изненадахме се, че управлението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не продължи, защото през последните 9 месеца ние работихме добре с тях по всички проекти“, уточни още Пламен Панчев. Представителите на големите компании са единодушни, че за да остане конкурентна на пазара на електроенергия, Европа трябва с бързи темпове да преразгледа политиката си за енергийните източници.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ споразумение за финансиране на още три ключови инфраструктурни обекти. Парите от държавния бюджет се отпускат за реконструкцията на „Голямоконарско шосе“, на ул. „Славянска“ в район „Източен“ и за изграждане на изцяло нова улица в район „Тракия“. Общата стойност на обектите е 27.7 млн. лв.

Водач е в болница след катастрофа тази сутрин в Пловдив. Тя е станала малко преди 07:45 ч. на кръстовището между ул. „Кукуш“ и продължението на бул. „Цар Борис III-ти Обединител“ /под надлез Родопи/. Лек автомобил „Опел“ не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на „Дачия“, при което двете превозни средства се сблъскват. В болница за прегледи е транспортиран шофьорът на втората кола. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. Екип на „Пътна полиция“ подпомага трафика в района.

Междувременно в Пловдив карето между ул. „Царевец“, бул. „Пещерско шосе“, ул. „Генерал Колев“ и бул. „Хаджи Димитър“ в район „Западен“ става с еднопосочно движение на автомобилите, съобщават от общината. Очаква се до края на седмицата да приключи поставянето на необходимата вертикална сигнализация в съответствие с генералния план за организация на движението.

Четири ефективни присъди и една условна - така завърши делото срещу обвинените в участие в организирана престъпна група за източване на данъци чрез фиктивни сделки стрюфели в Пазарджишкия окръжен съд. Тричленен състав одобри постигнатото споразумение между петимата подсъдими и Окръжната прокуратура. Подсъдимите се признаха за виновни по всички повдигнати им обвинения и се отказаха от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Соченият за лидер на групата получава общо наказание от 1 година и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лв. Подсъдимият е осъден да заплати 332 792 лв. по сметка на държавата, която сума е предмет на престъплението.

По покана на Регионалната здравна инспекция в Смолян пристига проф. д-р Златимир Коларов, ревматолог, почетен председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, и признат писател и сценарист. Срещата с него ще се проведе в кино-залата на Планетариума от 17:30 ч. и е по повод , Световния ден на здравния работник - 7 април. Проф. Коларов ще представи филма „Цената на дълголетието“ заедно с режисьора доц. Валентина Фиданова-Коларова, негова творческа и семейна „половинка“. Филмът засяга темата за болестта на „шиповете“ и по увлекателен начин дава информация за това как да живеем дълго при неизменните тъканни и психични промени. Преди това от 16:15 ч., в храм „Св. Висарион Смоленски“ ще бъдат отслужени традиционните Молебен за здраве и Панихида за починалите медици. 

През последните години се забелязват все повече от т.нар. звездни и кристални деца. Те, заедно с децата индиго, са новата генерация "съвършени души" - млади хора, които са с изключително високи енергийни нива. Това съобщи пред Дарик радио енергийният терапевт и специалист по аура диагностика Виктория Цуркан. По думите ѝ това са новите поколения, които имат специална мисия и от които зависи по-доброто бъдеще на света. Енергийните нива  се виждат ясно с аура камера. Чрез сензор тя отчита енергийната система на всеки организъм. Високотехнологичният уред ще бъде представен на Италианския фестивал на красотата, който се провежда от 5 до 7 април в Международен панаир Пловдив.

Информации на Лалка Златанова, Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров