Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по медийни публикации за насилие над дете в детски център в Пловдив. От Агенцията ще изискат информация от компетентните институции. След това ще се прецени какви ще са последващите действия. Родители алармираха за инцидент, при който е пострадало детето им, което е с разбита уста, счупен зъб и синини след посещение в центъра. Момченцето, което е на година и 11 месеца е със средна телесна повреда, показва медицински преглед. Бащата на пострадалото дете заяви пред NOVA, че все още нямат никакви обяснения. Според управителя на центъра инцидентът се е случил в двора при падане на детето.

Надя Танева се връща отново начело на „Социално подпомагане“ - Пловдив. Тя има дългогодишен стаж начело на Агенцията в града. В средата на 2023 година беше назначена от министър на труда и социалната политика за директор на националната Агенция за социално подпомагане. Преди дни от социалното ведомство съобщиха, че за изпълнителен директор на Агенцията вече е назначен Веселин Кожухаров - също с голям опит в социалната сфера.

Политическа партия "Величие" ще участва със свои листи, както на извънредните парламентарни избори за 50-то Народно събрание, така и със свои кандидати за Европейския парламент. Това потвърди пред Дарик лидерът на новата политическа сила полк. Николай Марков, който днес се среща със симпатизанти в Пловдив. Марков, който е експерт по разузнаване, национална сигурност и антитероризъм, планира в следващите седмици срещи с българските общности във Великобритания, Германия, Франция, Испания и САЩ. "Има въпиюща нужда от нови политически сили в българския парламент, партия "Величие" тепърва набира сили и няма да спекулирам дали ще имаме представители в Народното събрание след изборите на 9 юни", каза полк. Николай Марков.

Да бъде премахнат паметникът на Петър Абаджиев от сегашното му място в центъра на Пазарджик и да бъде преместен в района на моста Атлантик в покрайнините, където да се обособи място за паметници от периода на комунистическия режим - това поиска отново общинският съветник Димитър Петков. Той се аргументира, че е срамно и цинично в центъра на града да има паметник на атентатор. Предложението предстои да бъде разгледано от градския съвет на предстоящата априлска сесия.

Нови 1 930 домакинства от община Смолян ще имат възможност да подменят старите си печки на твърдо гориво с климатици, камини и котли на пелети и с термопомпи. Това става ясно от подписания договор за безвъзмездна финансова помощ по втората фаза на проекта за подмяна на горивната база. По него се предвижда подмяната на 3 720 уреда. Максималният срок за изпълнение на проекта, който е  по Програма „Околна среда 2021 -2027 г.“, е до 60 месеца. Стойността му  е в размер на малко над 20 млн. лв. От първият етап по проекта в община Смолян бяха подменени отоплителните уреди на 2 456 домакинства с котли и камини на пелети. Най-голям интерес имаше към климатици, от които бяха монтирани общо 4 336 броя. 

Kален дъжд с пясък от Сахара засипа Смолян през последните няколко дни. Последиците от него се видяха тази сутрин, след като валежите спряха, а автомобилите в града осъмнаха с плътен слой фини частици в тъмнокафяв цвят. Подобен цветен дъжд не вали за първи път в района, а според прогнозите за времето от този вид валежи се очакват и през следващите дни.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Лалка Златанова и Искра Койчева