В неделя вятърът ще остане слаб от североизток, а облачността - значителна. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. До обяд видимостта в много райони ще е намалена, а през деня облачността ще е значителна, на отделни места ще има ръмежи.

През нощта срещу понеделник на места в Западна България ще превали слаб дъжд, а в понеделник слаби валежи ще има и на изток.

Меко начало на декември, сериозен сняг не се вижда

Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 5° и 10°. Във вторник са възможни само изолирани слаби превалявания. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. 

Седмицата между 5 и 11 декември се очертава по-топла от обичайното за началото на декември и това е добрата новина. Според моделите дневните температури ще се движат в интервала от 5 до 10 градуса, а на юг и изток, в отделните дни, към края на периода и до 15 градуса.

Свлачище „погълна“ магистрала в Бразилия и взе жертви (видео и снимки)

Това ще е така заради атмосферната циркулация над Югоизточна Европа. Заради движението на средиземноморските циклони, които ще се зараждат през следващите дни, България и Балканите ще попадат в топлите им сектори и от юг над страната ще се пренасят по-топли въздушни маси.

Тази атмосферна циркулация ще се запази поне до 10-12 декември, като към този период се очакват и повече валежи, но засега изглежда да са от дъжд.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм