Първите специални марки, носещи лика на крал Чарлз, се пускат от Royal Mail, като силуетът му се появява на партида, изобразяваща популярни градински цветя, предаде Би Би Си.

Това вероятно ще бъдат първите марки, показващи профила на краля, които ще широката публика ще види. Заменя се дизайнът, показващ лика на кралицата, използван непрекъснато върху възпоменателни марки от 1968 г.

Крал Чарлз ще приеме Урсула фон дер Лайен

Миналия месец беше последното издание на нов комплект марки с лика на кралицата.

Дейвид Голд от Royal Mail заяви, че използването на снимки на цветя за този забележителен набор от марки отразява факта, че кралят е бил „страстен градинар“.

Кралската поща преди това разкри дизайна на нови редовни марки от първи и втори клас, изобразяващи крал Чарлз. Тези нови марки обаче няма да започнат да се появяват редовно на писма, докато не се изчерпат наличните марки, показващи лика на покойната кралица.

Принц Хари: Тишината само позволява на мъчителя да мъчи

Това означава, че първата видима промяна в марките с новия крал ще бъдат тези 10 марки с цветя, изобразяващи най-любимите на всички цветя в градината като роза, далия, слънчоглед и фуксия.

Тези печати с цветя могат да бъдат поръчани от вторник и ще бъдат пуснати в продажба следващата седмица. Това слага край на използването на лика на покойната кралица за възпоменателни марки.

„Не бъди смешен“ и още от реакциите на кралското семейство за „Короната“

Дългосрочното планиране за такива специални печати означава, че Royal Mail е продължила с плановете в процес на подготовка, направени преди смъртта на кралицата миналия септември.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм