Шведският гигант в областта на стрийминга на музика Spotify заяви, че съкращава 6% от своите около 10 000 служители, което означава, че ще бъдат освободени близо 600 души. Това е последното от множеството съобщения за намаляване на разходите на технологичните компании.

Meta с глоба за 5,5 млн. евро за нарушения на сигурността на данните в ЕС

"Погледнато в ретроспекция, бях твърде амбициозен в инвестициите, изпреварващи ръста на приходите ни. И по тази причина днес намаляваме служителите си с около 6% в цялата компания", заяви главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек в официалния блог на Spotify.

Microsoft отново съкращава персонал

"Поемам пълната отговорност за действията, които ни доведоха дотук", призна той и обясни, че ще има и някои промени в процедурите, за да стане компанията по-ефективна, предаде Си Ен Ен.

Така Spotify Technology се присъединява към други технологични гиганти като Apple, Google, Microsoft и Amazon, които също намаляват броя на служителите си.

Amazon стана най-скъпата марка в света

През октомври Spotify, която има около 9800 служители, съкрати 38 служители от студията си за подкасти Gimlet Media и Parcast.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм