Собственикът на автобуса с дете зад волана коментира пред bTV, че момчето няма роднинска връзка с водача, който му е позволил да седне в скута му. В неделя видео с опасното шофиране по АМ „Тракия“ възмути социалните мрежи.

Оказа се, че превозното средство е собственост на фирма, която се помещава в пловдивското село Ягодово. Управителят е категоричен, че ще накаже дисциплинарно своя служител, който иначе до момента е бил изряден.

„Това, което се случи, е крайно неприемливо и необичайно. В автобуса не е имало пътници, когато се случва това с детето. Не мисля, че е нормална постъпката на шофьора. Става дума за дългогодишен служител без никакви провинения. Не мога да коментирам друго“ , каза Илиян Шаханов, собственик на автобуса.

Автобусът е закупен „втора ръка“ от Германия и носи все още бранда на местна превозваческа фирма. В него не е имало пътници, когато зад волана му се е оказало малолетно дете.

От фирмата са категорични, че поведението на техния служител е неприемливо.

В момента полицията се опитва да привлече автора на клипа да даде свидетелски показания. Ако това не се случи, е малко вероятно шофьорът, допуснал нарушението, да получи акт. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм