Автомобил, управляван от 12-годишно момче, катастрофира в Търговишко, предаде БТА. При инцидента са пострадали бабата и дядото на момчето, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. От полицията уточниха, че няма опасност за живота на потърпевшите.

За БТА от полицията съобщиха, че по първоначални данни дядото е предоставил автомобила си на момчето. 

Пътното произшествие е станало в землището на село Кралево, в близост до язовира. Детето е шофирало в земеделска обработваема площ, навлязло е в речно корито и колата се е забила в насрещен земен скат. 

В резултат на пътнотранспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение двамата пътници - пътувалият на предна дясна седалка 74-годишен мъж и 72-годишна жена, която е стояла на задната седалка. Мъжът е с множество фрактури по шията и гръдния кош и с пневмоторакс. Пострадалата жена е с фрактури на крак и ръка. 

На 12-годишния водач е взета проба за алкохол, която е отрицателна. Причините за възникналия пътен инцидент ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм