Обилен сняг в големи части на Япония уби 17 души и рани повече от 90, като остави стотици домове без електричество, съобщиха служители за управление на бедствията, цитирани от "The Guardian".

Извънредното положение в Бъфало: Най-малко 46 загинали от измръзване (ВИДЕО)

Мощни зимни фронтове натрупаха обилен сняг в северните райони от миналата седмица, блокирайки стотици превозни средства по магистралите, забавяйки службите и причинявайки 11 смъртни случая до събота.

Обилният снеговалеж през коледния уикенд доведе броя на загиналите до 17 и ранените до 93 до понеделник сутринта, според агенцията за управление на бедствия.

Много от тях са паднали, докато са почиствали снега от покривите или са били затрупани под дебели купчини сняг, които се свличат от покривите.

48 градуса под нулата: Зимната буря „Елиът” помрачи Коледата в САЩ (видео)

Общинските служби призоваха жителите да бъдат внимателни при снегопочистването и да не работят сами.

Агенцията за управление на бедствия съобщи, че жена на около 70 години е била намерена мъртва, затрупана под дебела купчина сняг на покрива, внезапно паднал върху нея в град Нагаи в префектура Ямагата, на около 300 км. северно от Токио, където снегът е над 80 см.

Много части от североизточна Япония отчетоха три пъти повече от средния снеговалеж за сезона.

Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа: Буря донесе полярен студ в САЩ

Обилен сняг събори електропреносна кула в най-северния главен остров на Япония, оставяйки около 20 000 домове без електричество в коледната сутрин, въпреки че електричеството беше възстановено в повечето райони по-късно същия ден, според министерството на икономиката и индустрията.

Десетки влакове и полети бяха спрени в Северна Япония до неделя, но оттогава услугите бяха възобновени в повечето случаи, според министерството на транспорта.

“Всичко беше изчезнало”. Трима души, сред които майка и дете, загинаха при снежни бури в САЩ (видео и снимки)

В Ниигата, известен с отглеждането на ориз, някои производители на мочи – лепкави оризови сладкиши, които са основна част от новогодишните празнични ястия казаха, че има забавяне на доставките и техните мочи може да не стигнат до клиентите навреме.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм