Пловдивският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд – Пазарджик в размер 4 години лишаване от свобода ефективно, при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието, за бившия полицай Владимир Панайотов. Той е  признат за виновен в това, че на 19.07.2021 г. в село Братаница, Пазарджишко, при управление на служебен лек автомобил „Шкода“, собственост на ОД на МВР Пазарджик, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 7-годишната Моника Стоименова. Деянието е извършено на пешеходна пътека. Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за 6 години.

Политиците ще се опитат отново да флиртуват с избирателите, но лятото на 2024 г. ще им даде последен шанс да действат в името на Закона. Това показва астрологичната прогноза за политическия живот у нас след поредните извънредни парламентарни избори на 9 юни т.г. Има шанс правителство на България да се задържи по-дълго от очакваното, но и народът очаквано ще иска повече от управляващите, категоричен е астрологът Петър Петров в интервю за Дарик.

На 1 юни ще се ограничи движението по пътя Смолян – Девин, в рамките на село Широка лъка за провеждането на ултрамаратон, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Пътят ще бъде затворен от 9:00 до 9:30 ч., когато се предвижда провеждането на състезание по маратона „Тракия Ултра“. Трафикът в участъка ще се регулира от „Пътна полиция“ и при необходимост ще се осигури преминаване на автомобили със специален режим на движение.

Богата програма за Деня на детето - 1 юни, ще има в Пловдив утре. Множество активности са планирани във всички части на града. Всички музеи и галерии в града ще работят с вход свободен за децата утре. В Стария Пловдив за празника занаятчиите там отварят ателиета си, за да покажат на децата магията на грънчарството, художествените тъкани-плъсти, рисуваното стъкло, дърворезбата, куклите, пекарството и направата на накити. В ДЕТСКИ ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ малчугните ще се пробват да измайсторят нещо, a музикална фолклорна школа „Челебийче“ ще изнесе безплатен урок за един от най-характерните за Родопите музикален инструмент – каба гайда. 

В пловдивския район „Северен“ от 11 ч. започва  празникът "Детска Усмивка" в парк "Моливите". Програмата включва много игри, забавления и изненади. Децата ще разберат как да мият правилно зъбките; ще играят минифутбол и дърпане на въже и ще рисуват. От 12 Клоунът Кени ще усмихне всички присъстващи с клоунадата си. А от 13:00 ч. ще има Детски куклен театър с представлението "Чук и Пук”. След това в 13.40 ч. ви очаква Детска дискотека с много награди.

В район Източен празникът започва още тази вечер с представлението на Държавен куклен театър - Пловдив "Не си търси белята" на сцената в парк "Каменица" от 17:00 ч. На всички деца там ще се раздават балони.

А в район Западен от днес започват тридневни детски празненства в парк “Ружа”. За първи път се организира изложбата „Моят любимец“, която се открива днес от 17:30 ч. Децата ще ни запознаят със своите кучета и котки, с които съжителстват. Д-р Костадин Шанков ще даде полезни съвети как да се грижат за тях. Утре, 1 юни ще бъде отбелязан подобаващо с много спортни игри и настроение, децата в парк “Ружа” ще рисуват на тема „Моето лято” или „Моят празник”. 

В пловдивския район „Южен“ също всички деца и техните родители ще могат да присъстват на весел празник по повод Международния ден на детето. Той ще се състои на 1 юни от 11.00 часа в парк "Белите Брези". И там ще има богата програма, занимателни игри, много изненади и клоун, който ще весели всички присъстващи. 

Информации на Лалка Златанова, Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров