Дарителска кампания събира помощи за центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания “Любен Каравелов”, “ДЕТЕЛИНА” и “Паисий Хилендарски“ в  Пловдив. Организатор на каузата е Георги Янков, създател на българския моден бранд ,,PAGA”. ,,С децата се запознах лятото, чух историите им и много ме трогнаха. Кампанията през декември започнахме заедно с приятели", разказва той. Коледните пакети за децата са със сладкиши, шапки, ръкавици, анцузи и тениски. Организаторите имат желание да помогнат и с уреди, обзавеждане, печки и други дарения, от които имат нужда в центровете. "Обръщаме се към всички хора, които искат да направят добро по празниците и да подкрепят каузата ни", заяви Янков пред стажант репортера на Дарик Маргарита Колешева. Който иска да се включи с дарение в кампанията, може да получи повече информация на телефона на Георги: 0895 75 86 29.

Държавата отпуска 300 000 лева за църква в пазарджишкото село Драгор, където никога не е имало храм. Сградата на Божия дом е започната преди над 20 години, но е недовършена заради липса на средства. Това съобщи кметът на Пазарджик Петър Куленски. До момента църквата е на етап груб строеж. Предстоят довършителни дейности и изографисване. Храмът ще носи името "Света Троица", а то е избрано, защото на този християнски празник селото празнува по стара традиция. Цъpĸвaтa пpeдcтaвлявa ĸpъcтoĸyпoлнa eднoĸopaбнa бaзилиĸa c ĸaмбaнapия oт изтoĸ и e пoвдигнaтa oт тepeнa c тpи cтъпaлa. Интересен факт е, че Драгор е родното място на епископ Дионисий Агатонийски. Роден около 1730 година в селото, което тогава се е казвало Меликадъново, той вписва името си в историята като един от вдъхновяващите народни будители. След ръкополагането му като епископ в Татар Пазарджик въвежда и славянски език в богослуженията. През 1832 година епископ Дионисий Агатоникийски изгражда със собствени пари сграда с две стаи и така отваря първото в селото обществено килийно училище, наречено Владиковото школо.

Пловдивското училище "Св. Паисий Хилендарски“ намали учебните часове на учениците си на 20 минути заради аварията в топлопреносната мрежа на EVN Топлофикация, която остави хиляди абонати без парно от снощи. Това потвърдиха от район "Централен“. Вече се работи по отстраняване на аварията. Скъсан е топлопровод при изкопни работи. От сайта на компанията става ясно, че топлоподаването ще бъде възстановено до утре, 22 декември. Заради аварията на централен топлопровод без парно са части от районите ''Източен'', ''Тракия'' и ''Централен''.

Комисар Мирослав Христев е новият зам. - директор на ОД на МВР в Смолян. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Комисар Мирослав Христев е и началник на отдел „Криминална полиция“. Той е роден през 1975 г.  В системата на МВР работи от 2001 година. Многократно е награждаван за постигнати високи професионални резултати. Досегашният зам. директор на МВР – Смолян – комисар Костадин Бундов е назначен за началник на Районно управление Смолян, а предшественикът му главен инспектор Иван Мечкарски вече е началник на сектор „Охранителна полиция“ в Районно управление Смолян.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Маргарита Колешева и Петър Тодоров