25 актьори от Северна Македония и България подготвят заедно обща театрална постановка, която ще покажат на Голяма сцена в Драматичния театър в Пловдив от новия сезон. Спектакълът "Без кръв" е по шедьовъра на италианския писател, журналист и драматург Александър Барико. С премиерата ще бъде открит 28-ия Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив на 10 септември.  Поради огромния зрителски интерес към програмата на театралния форум, продажбата на билетите ще започне още на 1 юли. „Помирението е само пасивно състояние, истинската прошка в живота на всеки (и между народите) се случва само с любов“, казва драматургът Александър Секулов. Режисьор на пиесата е Диана Добрева.

Предстои контролирано изпускане на водите на язовир “Голям Беглик”, което е предпоставка за покачване на нивото на река Въча, информират от Община Девин. Това ще се случи от 18 до 20 юни във времето от 9:00 до 16:00 ч. Това е част от пролетния годишен технически преглед на водното съоръжение, което налага изпускане на водни обеми от основните изпускатели на язовирите в язовирен район „Голям Беглик“. По  тази причина е необходимо да се предприемат нужните действия по недопускане нещастни случаи с хора и животни, както и предпазване от заливане на движими и недвижими обекти, разположени по поречието на река Въча, предупреждават от Община Девин. 

Oкръжната прокуратура в Пловдив обвини Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов от с. Цалапица. Бизюрев признал за нападението и е задържан под стража. След убийството, с помощта на братя Динкови, той заравя тялото и отива на море. Разследването разкри несъответствия в показанията и детекторът на лъжата отчел лъжа при братята.

Седем души са зъдражани в Пловдив за трафик на нелегални мигранти. Групата  подпомагала афганистански и сирийски граждани да преминат незаконно през страната, съобщват от Района прокуратура - Пловдив.

Кметът на пловдивския район „Източен“ Емил Русинов връчи дипломите на отличните ученици от всички специланости на Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“. Заедно с директора на учебното заведение Бойка Борисова, той раздаде дипломи и подаръци на официална церемония, на която присъстваха и родители на отличниците. „Впечатлен съм от развитието на учебното заведение. Въвеждането на нови и търсени специалности, като „спедиция“, „Електрически превозни средства“, дават възможност за по-добра реализация на учениците. Поздравявам  ви за отличния успех и ви пожелавам на добър час!”, допълни Емил Русинов. Събитието премина с много емоции и специални поздрави за успеха към учениците, техните преподаватели и родители. Накрая всички се подредиха за обща снимка, за да запечатат този важен момент.

Кметът на Пазарджик Петър Куленски връчи традиционните отличия на 120 ученици, завършили средното си образование с отличие. Това стана на церемония, проведена в зала „Маестро Георги Атанасов“. И тази година най-много отличници има сред зрелостниците от Езиковата гимназия „Бертолт Брехт“ - 53-ма. Следва Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт с 19 отличници, а Математическата гимназия и Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство имат само по един средношколец, завършил с отличие.

Пияна шофьорка помля 4 коли в смолянското село Чепинци. Инцидентът е станал на ул. "Демокрация", съобщават от полицията. Лек автомобил „Киа Спортидж“, управляван с несъобразена скорост от 32-годишна жена, местна жителка, се е блъснал в три паркирани коли. Вследствие на удара, едно от паркираните МПС-та е ударило насрещно движещ се автомобил. При извършената проба за алкохол, дрегерът отчел 2,00 промила. Дадена е кръвна проба за химичен анализ.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Искра Койчева