Вълна от сигнали за бомби в училища в три от най-големите градове в страната. Сигналите са получени чрез имейли и се отнасят до 16 училища в София, 15 в Бургас и всички учебни заведения във Варна.

Съобщенията са на български език, но са изпратени от чужбина и вероятно са преведени с интернет преводач. От МВР уточниха че са претърсили помещенията и до момента няма открити съмнителни вещи, но са подготвени за подобни сигнали и в деня на изборите.

Сигнал за бомба в ОУ „Васил Априлов“ в Бургас, евакуираха ученици и преподаватели

В столицата засегнатите учебни заведения са предимно в районите "Красно село" и "Подуяне". На място бяха изпратени екипи на специалните служби, които да проверят сградите. Със случая се зае ГДБОП, а главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че се работи по установяване на автора на имейла.

Сигнали за бомби във всички варненски училища

Заплахата в получените имейли се е отнасяла до тротилови заряди, каквито постфактум не бяха открити. В канала си в Телеграм организацията, изпратила имейлите, прокламира омраза срещу човечеството и децата. На профилната снимка има маскиран мъж с автоматично оръжие.

От екипа на Дарик радио - Варна стана ясно, че сигнали за бомби са подадени и за всички училища във Варна. В момента сградите се проверяват от полицаи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм