Арнолд Шварценегер публикува видео съобщение в Туитър, в което призовава руснаците да се противопоставят на информацията, която се представя от руското правителство, съобщава Би Би Си.

Той отправи призив към президента Владимир Путин за прекратяване на „безсмислената“ война.

Клипът е гледан над милион пъти за малко повече от два часа. В него Шварценегер говори за любовта си към Русия и припомня пътувания до страната, които е имал, по време на кариерата си като културист.

Филмовата звезда и бивш губернатор на Калифорния заяви, че на руснаците "не се казва истината за последиците от войната", а "бомби валят върху невинни цивилни".

Изброявайки множество руски нападения срещу украински градове, Шварценегер каза, че в резултат на инвазията на Владимир Путин "Русия сега е изолирана от обществото на народите".

Той добавя, че "хиляди руски войници са били убити", след като са били хванати от украинските сили, които "се борят за родината и са против нейното завладяване.“

Овсянникова: Много руски журналисти прекъсват връзката с реалността (видео)

Звездата похвали хилядите протестиращи в Русия, задържани от полицията през последните седмици, казвайки им "Светът е видял вашата храброст. Вие сте моите нови герои!"

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм