Опитите на Запада да повлияе на партньорите на Русия, за да я изолира и да компрометира ръководството ѝ, се провалят, заяви в руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

"На фона на специалната военна операция опитите да се повлияе на партньорите на Русия с цел тя да бъде изолирана продължават. Започна мащабна информационна кампания за компрометиране на руското ръководство и неговата политика. Демонстрира се безкомпромисна готовност за засилване на всеобхватния натиск, без да се отчитат настоящите щети за нейните икономически и политически интереси", заяви Шойгу на срещата на министрите на отбраната на ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество), която се провежда в Ню Делхи.

Жена, 3-годишно дете и още жертви, след като руските сили удариха украински градове (видео и снимки)

"Въпреки това", посочи той, "всички тези опити се провалят."

Във връзка с това началникът на отбраната благодари на държавите - членки на организацията, за тяхната принципна позиция и подкрепа.

Русия реагира сдържано на разговора между Си Дзинпин и Зеленски

"Независимият курс на организацията в решаването на регионални и глобални проблеми на сигурността е пример за целия свят", подчерта Шойгу. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм