В случая с катастрофата със сръбския автобус на магистрала „Тракия“ няма проблем, свързан с пътния участък, заяви служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан за 24 часа

„Тази част от магистралата е въведена в експлоатация през 2012 г. и от 10 години магистралата се ползва в този участък. Той не е от проблемните участъци“, посочи още министърът. По думите му след няколко години най-вероятно и на този участък ще се наложи да му бъде направен ремонт. 

Две от децата, пострадали в катастрофата, ще бъдат транспортирани в София

В неделя вечерта сръбски автобус катастрофира на магистрала „Тракия”, в района на Стара Загора. Той е пътувал от Слънчев бряг към Белград. След инцидента болницата в Стара Загора са 14 души -  двама възрастни и 12 деца. Две от децата, които са пострадали по-тежко, ще се транспортират към болница „Пирогов“ в София.

Първоначалната версия за катастрофата на магистрала „Тракия“ е отклоняване на вниманието на шофьора

Според регионалния министър в последните 10 години в България повече се е говорело, отколкото се е вършело за строителството на магистрали.

„Всички станахме свидетели на това, че магистрала „Хемус“ на практика се строеше само до трети лот,  изключвам проблема с раздадените пари. Най-важното е, че в тези години назад във времето нито са се планирали, нито са се строили магистрали в абсолютна цялост“, коментира още арх. Шишков.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм