Две от децата, пострадали при снощната катастрофа със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия”, ще бъдат транспортирани тази сутрин в Детска неврохирургия на „Пирогов”, предаде БГНЕС.

Първите две линейки с пострадалите деца от сръбския автобус тръгнаха от Стара Загора за София, предаде БГНЕС.

Едно от тях ще бъде преведено в Детска неврохирургия на "Пирогов", а другото в хирургията.

Няма опасност за живота на нито един от пострадалите. „Обстановката е динамична”, уточни на брифинг пред медии в Стара Загора служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев. Пациентът с ампутиран крайник е в добро състояние, допълни Меджидиев, който бе в старозагорската болница заедно с министъра на здравето на Сърбия.

Създава се организация линейки да откарат до границата пътниците от автобуса, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти.

Психолог вече разговаря с тези, които са настанени в хотел. Клиничен психолог на болницата обръща внимание на настанените в лечебното заведение.

Шофьорът на автобуса, който не е пострадал, е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстоят следствените действия.

Основните версии на този етап са - греша на водача или техническа неизправност на автобуса.

Първоначалната версия за катастрофата на магистрала „Тракия“ е отклоняване на вниманието на шофьора

Няма опасност за живота на нито един от пострадалите. „Обстановката е динамична”, уточни на брифинг пред медии в Стара Загора служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев.

Пациентът с ампутиран крайник е в добро състояние, допълни Меджидиев, който е в старозагорската болница заедно с министъра на здравето на Сърбия.

Създава се организация линейки да откарат до границата децата, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти.

Психолог вече разговаря с тези, които са настанени в хотел. Клиничен психолог на болницата обръща внимание на настанените в лечебното заведение. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм