Шестима души продължават да са в неизвестност след като две сгради се срутиха в Марсилия в неделя, предават световните агенции. Срутването е предизвикано от експлозия, последвана от пожар, който усложнява спасителните дейности и разследването. Причината за експлозията все още не е установена, но разследващите разглеждат възможността тя да е резултат от изтичане на газ.

През нощта са открити телата на двама загинали, съобщиха властите в града. Непрекъсващият огън, който гори под руините, затруднява работата им и пречи да бъдат използвани кучета за намиране на пострадали.

Пожар спусна завеса от дим над Бургас

Има надежда, че все още има живи хора, обясни един от пожарникарите на място.

"Опитваме се да загасим огъня и същевременно да запазим живота на всички, които са под развалините. Не можем да използваме вода и пяна, затова операцията е изключително деликатна", каза той.

Световната банка оцени щетите от земетресенията в Турция на 34 млрд. долара

Никога не съм виждала такова нещо преди, заяви живееща в съседен блок.

"Гледах телевизия и чух шум като експлозия. Помислих си , че е гръмнала бомба на улицата.  Станах да видя и целият блок беше заобиколен от прах от сградата, която падна", добави тя.

Две съседни сгради са частично разрушени, а една е застрашена от срутване, което създава допълнителни затруднения. Жителите са били евакуирани, а шестима от тях са настанени в болница.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм