Сградата на градската администрация в Донецк бе поразена при обстрел от страна на украинските сили, съобщи днес подкрепяната от Русия градска управа, цитирана от Ройтерс.

Повреден е главният вход на сградата, унищожени са и няколко автомобила близо до зданието, уточни в канала си в "Телеграм" градската администрация.

Десетки убити и ранени при въоръжено нападение срещу полигон в Русия за обучение на доброволци

За момента няма реакция от Украйна във връзка с атаката. Ройтерс не може да провери информацията чрез независими източници.

От 2014 г. град Донецк е под контрола на подкрепяната от Русия т.нар. Донецка народна република (ДНР). Миналия месец Русия започна процес по анексиране на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област - най-голямото териториално разширяване на Русия от поне половин век.

Пристигнаха първите руски войски в Беларус

Москва обяви присъединяването след "референдуми" в окупираните украински райони. Западните правителства и Киев заявиха, че гласуването в тези области нарушава международното право, че е било принудително и не е представително.

Видеото е илюстративно и съдържа архивни кадри от Украйна. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм