Методът Сенсбол е разработен в Белгия: „Когато в един момент белгийският футбол зацикли и белгийците изкарваха футболисти само за местна консумация, както те го наричат“, разказа в Дарик кафе футболният мениджър Евгени Найденов и добави:“ Мишел Саблон и Мишел Бруйнингс решават този проблем, разработвайки метода в продължение на няколко години в католическия университет в Льовен“

Избраха най-добрите спортисти на Дупница

Оушън Тантилов и Евгени Найденов

Организира се експериментът футболисти, които не са първи избор в детско-юношеските си клубове, да бъдат събрани и тренирани по тези метод в продължение на 2 години. Стига се до приятелски мач срещу Андерлехт, трудно уреден, тъй като грандът очаква слаб съперник. В крайна сметка отборът на Саблон и Бруйнингс печели категорично.

Варна ДКС спечели Коледния турнир за кадетки 

Сам по себе си, сенсболът представлява топка, вързана на въже. Програмата за подготовка е разделена на различни нива, а всяко следващо е с по-висока трудност.

Едва на 11 години, Оушън Тантилов вече е световен шампион по сенсбол. Неговото изпълнение събра най-много гласове, под формата на харесвания в интернет. В Дарик кафе той разказа, че тренира със сенсбол от около 2 години и това му е помогнало да усъвършенства играта си с двата крака. Част е от детския отбор на ЦСКА, който в момента е на първо място в класирането в своята група. Любимите футболисти на Оушън са Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, а прогнозата му за Шампионската лига е, че отборът на Челси ще спечели трофея през 2023г.

За да развием футбола си, е нужна адаптивност: „Преди не бяхме толкова отворени към новото и лесно го отхвърляхме“, коментира мениджърът Евгени Найденов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм