Краля на световния футбол Пеле не успява да се пребори с рака на червата. 82-годишният бразилец постъпи в болницата „Алберт Айнщайн“, където прекарва химиотерапия, на която обаче тялото му не реагира, съобщава от спортния сайт https://dsport.bg, позовавайки се на „Daily Mail“.

Пеле успокои: Постъпих в болницата за регулярно ежемесечно изследване

Макар от здравното заведение да съобщиха, че състоянието на трикратния световен шампион да е стабилно, доклади на бразилски медии твърдят, че химиотерапията, на която Пеле е подложен от миналия септември, вече не му помага.

От родината на Пеле се казва още, че сега той е в палиативни грижи и няма да бъде подложен на инвазивни тестове или лечение. Палиативните грижи са за пациенти с потенциално животозастрашаващи заболявания или състояния, които се прилагат в края на живота им.

Спортното шоу на Дарик радио - 02.12.2022

Пеле беше приет в болницата в Сао Пауло във вторник, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година.

В сряда американската телевизия ESPN съобщи благодарение на източник от медицинския персонал на болницата, че Кралят на футбола Пеле е приет с много отоци и сърдечна недостатъчност. В последствие обаче лекарите казаха, че трикратният световен шампион "напълно контролира сам своите жизнени функции, неговото клинично състояние е стабилно".

Треньорът на Полша: Който не играе дефанзивно на Световното, го гледа по телевизията

Според дъщеря му Кели до Насименто, нейният баща е в болницата и за корекция на медикаментите за лечение, които са му назначени. А преди това е трябвало да му бъдат направени изследвания.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм