"Другият път като ви кажат, че пет поредни избора за две години било загуба на време и че избори до дупка нямало да доведат до нищо особено, спомнете си събитията от вчера и последните дни. От бомбата с цел почетно пенсиониране на Гешев, през катарзиса на Габриел, разбирай ГЕРБ и ДПС, до късането на опашки от страна на Гешев и Сарафов. Истините, които ние всички знаем, но е добре да ни ги кажат и по телевизора. А именно, че разделението на властите у нас е сведено до два центъра- Банкя и Росенец, или беловодски път- според сезона.

Очаква се Гешев официално да поиска отстраняването на Борислав Сарафов

Грозната истина за българския политически модел под формата на обвинения, заплахи и самопризнания, излезе на светло единствено благодарение на тези така излишно скъпи избори, на това “безвремие” както обичат да го наричат говорителите на статуквото. Готова съм да плащам цената на това безвремие всеки ден. Иначе оставаме в оная стабилност, в която Гешев е радост, а двамата с Борисов си говорят на “шефе” и “брат ми”и спорят кой по-добре се прави на луд. Държавата на “ти си го избра”. На “Ало, Ваньо”, на опраскването, на джуджетатата, на “мене няма кой да ме накаже”. Тази държава, в която онова дето “си се върти с 200”, си го отнасяме всички ние.

Предпочитам безвремие и да пада къщата от карти. Зрелищно. После ще санираме."

Ще бъде осигурена охрана на Сарафов

Това написа журналистът Дарина Сарелска в личния си Фейсбук профил, във връзка със сагата "Гешев".

"Да обобщим разбраното:

-Бойко Борисов предлага на Иван Гешев посланическо място. Той не се съгласява => следва атентат.

- ГЕРБ иска оставката на Гешев, получава подкрепа от ДПС. Той не я дава => следват действия на прокурорската квота във ВСС, които предполагат отстраняването на Гешев.

- Заместникът на Гешев твърди, че той се меси в политиката след като години наред му седи от дясната страна и наблюдава (а и участва) в това месене. Следва това че Гешев му иска оставката.

Всички искат оставката на Гешев: На какво се дължи катарзисът

- Заместникът твърди, че Гешев е опасен. Иска да го охранява държавата, защото познавал “методите” му.

- Гешев плаши по телевизора Бойко Борисов с дело, в което има намесено дете с неясен статут, къща с едни изпрани пари и бивша манекенка.

Сега всички тия имена да ги заменим с постове. Бивш премиер, настоящ главен прокурор, настоящ шеф на следствието. Те се плашат с “видеа", записи, гърмят атентати, търгуват посланически места като контрабандна стока.

Борисов отговори на Гешев: Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост?

И на тоя фон Корнелия Нинова отказва подкрепа на ГЕРБ не заради тая провинциална, треторазрядна и пошла кримка, а заради джендърите.

Бих казала, че това е сага за престъпници и психопати, но ми се струва доста опростено. Та затова няма да го кажа", написа политическият журналист Полина Паунова.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм