"Аз не чух нито Румен Радев, който се гордее, че не му подписал указа, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане", не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН, и кой ли не още. Само аз съм му виновен – да, разбрах.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, който по-рано днес съобщи, че Борисов му е предложил пост на посланик в Турция или Израел, за да освободи мястото на главен прокурор, предаде БГНЕС.

Иван Гешев скъса оставката си демонстративно

"Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента. Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да било, освен на него, когато стана атентатът, за да изразя съчувствие към семейството му, защото този който си позволи да плаши семейството – той е боклук", каза Борисов.

Експерти пред Дарик: Гешев скъса пъпната връв с хората, които спомогнаха избирането му

Той подчерта, че да наречеш избраниците на народа политически боклук не е коректно и че не е на позиция да предлага посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Радев.

Прокурорската колегия на ВСС поиска отстраняването на Гешев

Борисов отбеляза, че не се е обаждал нито на прокурори, нито на съдии, нито е изпращал листчета. „Още повече съм убеден, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети. Още повече съм убеден, че има сили, които, когато се види, че може да се състави правителство, ще се задействат", смята той.

Попитан за нов арест, лидерът на ГЕРБ заяви: „Вече и това не ни плаши. Защото подкрепата на хората е видна, а и пак казвам – ние чакаме, той самият в интервюта многократно каза, че до две седмици, до три седмици ще има решения по дела. Нали така? Това беше февруари, ако не се лъжа. Март. Сега сме средата на май. Каквото си прецени, това да решават. Но това няма да ни спре да се опитаме да направим правителство, да направим реформа и да изведем България от кризата", категоричен е той.

Дали ще приеме съдебни действия срещу твърденията на Гешев, Борисов коментира така: „Аз в нито едно от неговите изказвания не съм се разпознал."

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм