Продължават разкритията - Борислав Сарафов е идвал за работни срещи с Петьо Петров в „Осемте джуджета“, „ако не всеки ден - през ден“, пишат от Антокорупционния фонд и допълват ключови точки от цялото участие на Павлова в предаването Евродиков:

- Сарафов и Петров са били съдружници – единият в системата, другият - извън нея.

- Сарафов е основният двигател за действията на прокуратурата в казуса „Осемте джуджета"

Полицаи помагат на Любена Павлова да товари кашони с мебели

- Прокурор Емилия Русинова е била на заплата от 10 000 лева на месец срещу извършването на определени задачи – провеждане на разпити „по определен начин“, повдигане или неповдигане на обвинение.

- Сарафов също е взимал пари от Петров, но по-големи, според случая – и по 100 000, и по 200 000 лева.

- Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „Осемте джуджета“, са записвани от Петьо Петров и записите съществуват.

- Павлова споделя, че е давала показания в институционално разследване относно мрежата "Осемте джуджета", като пред властите е говорила с много повече подробности. Според нея показания са давали и десетки други лица.

- Акцията по арестуване на Петьо Петров е „предадена“ десет минути преди старта ѝ, от началник на едното от звената, които е трябвало да влязат и осъществят ареста.

Чуйте цялото участие:

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм