Силна турбуленция по време на полет тази седмица вкара в болница самолетен екипаж в Австралия, съобщи Darik Business Review.

Инцидентът е станал на борда на полет, управляван от австралийската нискотарифна авиокомпания Bonza, летящ през щата Куинсланд между Рокхамптън и Съншайн Коуст във вторник (21 ноември).

Степента на нараняванията и точният брой на пострадалите не са ясни. Тим Джордан, главен изпълнителен директор на Bonza, потвърждава пред The Independent, че няма пострадали пътници.

„Полет от Рокхамптън до Съншайн Коуст претърпя неочаквана и сериозна турбуленция, което вкара някои членове на екипажа на Bonza в университетската болница Съншайн Коуст“, допълва той.

Приоритет „винаги е безопасността на нашия персонал и клиенти“, добавя Джордан, заявявайки, че екипажъте успял да се прибере у дома вечерта след инцидента. Инцидентът обаче води до отмяна на полет от Съншайн Коуст до Милдура в щата Виктория.

„Въпреки че турбуленцията е нещо, което може да се случи на всяка авиокомпания и ние следвахме процедурите, ще анализираме и приложим всичко научено от инцидента.

Нашите мисли са с клиентите и екипа, които без съмнение са повлияни от събитията от вчера. Самолетът беше щателно проверен и влезе отново в експлоатация на следващата сутрин“, завършва Джордан.

Bonza е нова авиокомпания, стартирала дейност едва през януари 2023 г. Тя има пет самолета във флота си, според Planespotters.net, като обслужва вътрешни и регионални маршрути в Австралия.

Това не е единственият превозвач, преживял сериозна турбуленция тази година.

През юни полет на British Airways от Сингапур до лондонското летище Хийтроу попадна в такава силна турбуленция над Бенгалския залив, че самолетът трябваше да се върне в началната си точка, за да бъде проверен за щети.

Два месеца по-рано осем пътници и двама членове на екипажа имат нужда от медицинска помощ, след като силна турбуленция удари самолет, пътуващ за Португалия.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм