Корабокрушенец от островната държава Доминика оцеля 24 дни в Карибско море само с бутилка кетчуп, малко чесън на прах и няколко кубчета супа. Той бил спасен край бреговете на Колумбия, съобщава Salzburg24.

Лодка с мигранти се преобърна между Англия и Франция, най-малко трима са загинали

Излязъл в морето при лошо време

На пристанището на остров Сен Мартен 47-годишният Елвис Франсоа ремонтирал лодката си, когато внезапно тя започнала да навлиза в морето, тъй като времето било лошо, съобщават военноморските сили.

Руснаци избягаха с лодка в Аляска, за да търсят убежище в САЩ

Без никакви навигационни умения, мъжът се загубил. Всички усилия за маневриране на лодката и откриване на мобилна мрежа, били напразни.

„Нямах друг избор, освен да чакам. 24 дни без да има на кого да се обадя, да говоря, без да знам къде се намирам“, разказва Франсоа.

Рибар оцеля 11 дни в морето, скрит във фризер (видео)

В крайна сметка му хрумва идеята да напише думата „помощ“ на лодката си. „Тогава на 15 януари видях самолет и започнах да изпращам сигнали, използвайки слънцето и огледалото“, продължава той. Когато самолетът прелита покрай него за втори път, той разбрал, че бил забелязан.

Колумбийският флот откри корабокрушенец

Колумбийският флот най-накрая успя да спаси Франсоа. Приключението му завършва на около 220 километра югозападно от колумбийското пристанище Пуерто Боливар. Колумбийските имиграционни власти сега искат да се погрижат за бързото му завръщане в родната му страна Доминика.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм