С обиди, нападки и взаимни обвинения приключи предпоследният работен ден на депутатите от 47-ото Народно събрание. Върнатият неизпълнен мандат на БСП за съставяне на правителство нажежи страстите в кулоарите на парламента. Социалистите и „Има такъв народ” влязоха в словесен двубой за това кой всъщност се бори с корупцията. Критиките към левицата предизвикаха председателят на парламентарната й група Георги Свиленски да отговори с нов брифинг. По време на него Станислав Балабанов от „Има такъв народ” се опита да зададе въпрос, но пиарът на БСП му взе микрофона. След брифинга на социалистите, Балабанов отново застана да говори пред медиите, докато отиващите си депутати от БСП подмятаха обиди.

Тошко Йорданов беше порицан в НС заради тениска с надпис „Право в Харвард - шегувам се“

След като БСП върна третия мандат за съставяне на правителство в кулоарите на парламента се разрази буря от взаимни обвинения. Тома Биков от ГЕРБ-СДС заяви, че заговорът за свалянето на правителството е бил не от опозицията, а от Кирил Петков и Корнелия Нинова.

Александър Симов от БСП видя нова евроатлантическа коалиция в лицето на ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ” и „Възраждане”.

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов определи като смешни твърденията на Симов.

Симов: В евроатлантическата коалиция влиза и „Възраждане“

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов заяви, че не те са спирачката за антикорупционното законодателство, а БСП, които са провалили кворума в пленарна зала и затова законът е могъл да бъде гласуван на първо четене.

След „Има такъв народ” председателят на парламентарната група на „БСП за България” Александър Симов също даде спонтанен брифинг.

По думите му ръководството на парламентарната група на „Има такъв народ” са приели кандидатурата на Асен Василев за премиер.

Президентът няма да удължи работата на това НС

Станислав Балабанов отрече да са били обсъждани конкретни имена за правителство с мандата на БСП.

Така с тези обвинения завърши предпоследния работен ден на депутатите от 47-ото Народно събрание.

Чуйте повече в звуковия файл: 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм